Tags

, , , ,

Forretningsutvikling – skal du selge inn konsepter og nye ideer?

sahara-505521_640

Her er noen tips:

Det er ikke kun om salg.

Det er ikke kun om markedsføring.

Det er ikke kun om leveranse.

Det er om mennesker.

Det har det alltid vært. Det vil det alltid være.

Ikke vær en selger. Ikke push markedsføring. Ikke vær en sjef.

Vær en kvinne. Vær en mann. Vær et menneske. Vær menneskelig.

 

Vi ser verden utifra hva vi selv bærer i våre hjerter.

Du ser en feil. Jeg ser lærdom.

Du ser en skygge. Jeg ser lyset som kaster skyggen.

Du ser mørket i natten. Jeg ser månen.

Du ser en organisasjon. Jeg ser menneskene som driver den opp og frem.

Du ser en fremmed. Jeg ser en fremtidig venn.

Du ser barn. Jeg ser vår lysende fremtid.

Du ser suksess. Jeg ser reisen.


Hvordan selger du sand i Sahara?

Dette er et av de vanskeligste spørsmål som kan stilles – jeg skal forsøke å besvare det gjennom et eksempel.

Kartverket, Norges Geologiske Undersøkelser, Havforskningsinstituttet og Norsk Institutt for Vannforskning arbeider sammen om et prosjekt som heter pre-MAGIN (MArine Grunnkart i Norge). Prosjektet skal samle inn data som vil være gratis tilgjengelig for kommuner og private næringsliv og som vil kunne støtte opp under forvaltningsprosessene i kommunene samt legge til rette for nye næringer langs kysten.

Andre har forsøkt å selge dette konseptet før – måten det har vært gjort på er ved å fortelle hvor detaljert arbeidet er, hvor populært det bør være, hvor komplisert arbeidet er, hvor fortreffelig samarbeidet er, hvor uhorvelig mye data som skal samles inn i tillegg til at vi hiver på flotte superlativer.

De klarte ikke selge det.

Så hvordan forsøker jeg å selge det?

Det er enkelt – jeg spør kommunene og fylkeskommunene: “Har du planer om å drive forvaltningsplanarbeid i sjø? Har du ønske om å legge til rette for næringsutvikling i sjø? Ønsker du å kjenne konsekvenser av beslutninger du tar i sjø?” De svarer selvsagt: “JA!”

Så spør jeg: “Hva er det du trenger? Hvordan arbeider du i fremtiden?”

Når de da setter igang å drømme om hva de har behov for slik at de kan effektivisere egne prosesser, legge til rette for nye arbeidsplasser i kommunen, lage planer for verneområder etc, DA er det jeg presenterer pre-MAGIN for dem med et budskap rettet mot den drømmereisen de nettopp har tatt meg med på.

Slik selger du sand i Sahara.

 

 

Slik selger du pre-MAGIN også.

“Planlegger du å gi konsesjoner til havbruk i kommunen? Kult! Da trenger du kanskje et sedimentasjonskart, en strømmodell, noe som kan vise deg konsekvensene?

Hva med om vi starter med å se på om dere kan bidra inn i en finansiering slik at vi kan begynne datainnsamlingen – legge den første stenen i grunnmuren på de marine grunnkartene? Du vil få tilgang til resultatene så fort de er klare.”

Ikke selg et produkt – selg en løsning.

Eller enda bedre: Selg noe som det er verdt å drømme om!