Tags

, , , , ,

Definer din ledelsesfilosofi

AAEAAQAAAAAAAAYOAAAAJDMyZDNhMjcxLWJkOGItNDVkZS04MjM0LTgwYTVlNmIxOGE3OA

Så mye av det vi kaller ledelse består av å gjøre det vanskelig for folk å jobbe – Peter F. Drucker

Hva er din ledelsesfilosofi? Sjansene er du har egentlig aldri tatt seg tid til å definere den. Det kan i utgangspunktet virke som bortkastet tid å forsøke å koke ned alle detaljene av din lederstil i noen prinsipper du kan kalle en  ledelsesfilosofi. Men akkurat som en formålsparagraf så det hjelper å kommunisere til deg selv og andre kjernen av den tro som burde være grunnleggende for alle dine beslutninger. Ta deg tid til å formulere din filosofi – det hjelper deg å lære hva det egentlig er, og gir deg et grunnlag for å måle mot når du gjør viktige avgjørelser. Og det kommer ganske hendig når du ansetter nye medarbeidere, intervjuer for en ny jobb, eller tar over et eksisterende team.

Dessverre har det store flertallet av ledere aldri gitt dette noen tanker i det hele tatt. De bare «gjør jobben sin» slik de ser det. De bekymrer seg for tidsfrister, leveranser og budsjetter. De mangler en konsekvent plattform som grunnlag for sine viktigste beslutninger. Men alle har en slags indre ledelsesfilosofi, selv om ikke alle skjønner det.

Legg merke til at jeg henviser til ledelse «filosofi» og ikke leder «stil». Din stil er mer hvordan og filosofien er hvorfor. For eksempel kan jeg beskrive min lederstil å være liksom som min poker stil: “tight aggressive”. Med andre ord kan jeg være passiv og hands-off, men veldig villig og i stand til å aggressivt gå i detaljer og få ting gjort når det trengs. Men min ledelsesfilosofi gir grunnlaget for min lederstil.

Når det kommer til din ledelsesfilosofi er det ingen riktige svar. Som du er klar over finnes det mange forskjellige typer av ledere og mange vellykkede ledere med svært ulike ledelsesvisjoner. Det finnes utallige ledelse teorier der ute for å lære av, og jeg anbefaler at du tar deg tid til å se nærmere på disse. For eksempel er boken av Mehrdad Bahai og James Quigley en god start. Uansett hvordan du arbeider frem din filosofi så er hensikten med dette innlegget å oppmuntre deg til å bruke tid på å skrive en ned, selv om det er bare noen få punkter.

Noen ting å huske på når du forfatter din egen liste over ledelsesprinsipper:

  • Begynn med å tenke på det underliggende som veileder deg i dine avgjørelser allerede.
  • Så tenker du på hva som mangler eller som du savner i dine nåværende beslutningsprosesser.
  • Vurder hva andre ledere som du ser opp til gjør.
  • Bruk overstående prinsipper som kan gjelde for nesten enhver situasjon.
  • Unngå ting som er generelle jobbkrav. For eksempel “Godkjenne alle utgiftsrapporter i Agresso på tid” passer ikke.
  • Det bør ikke være et sett med regler med «hvis / da» beskrivelser.
  • Gjør det enkelt.

I dag skal jeg selv gjøre denne øvelsen og skrive ned et sammendrag av min egen ledelsesfilosofi. Forhåpentligvis vil dette hjelpe deg til å formulere din egen.

 

Njål Tengs Abrahamsen ledelsesfilosofi

  1. Ledelse: De beste lederne er ledere

De beste lederne er mer enn administratorer, kontrollere eller følgere. De har fokus på struktur og prosesser. De er innovatører, skapere og påvirkere. De fokuserer på mennesker og personlig utvikling. Dette prinsippet styrer de fleste av mine beslutninger som leder.

2. Del suksess: Ansatte bør posisjoneres for suksess

Dine medarbeidere ønsker variasjon, læringsmuligheter og ekstra ansvar. Hvis du ikke klarer å gi dem dette vil du møte redusert moral, apati eller verre. Som leder bør du ha et mål for medarbeiderne til å lykkes i sine karrierer og sine liv. Gjør hva du kan for å posisjonere medarbeiderne for suksess. Deres suksess er din suksess.

3. Rettferdighet: Ansatte må behandles rettferdig og ærlig

Dine ansatte er mennesker også, og som leder er du ikke bedre enn noen andre. Folk fortjener å bli behandlet med respekt og ærlighet.

4. Myndighet: En effektiv leder anerkjenner den myndighet som er tilgjengelig for dem og bruker den riktig

5. Kommunikasjon: Forventninger og mål må være klart definert

Jeg har funnet ut at de fleste konflikter og frustrasjoner på arbeidsplassen har sin opprinnelse i misforståelse av forventninger. De beste lederne vil helt klart kommunisere forventninger til sine medarbeidere og seg selv og samtidig gi de ansatte den friheten de trenger for å få jobben gjort.

6. Kvalitet: Kvalitet er viktigere enn prosess eller innsats

Innsats er ikke lik effektivitet og kvaliteten på arbeidet er viktigere enn antall arbeidstimer som er brukt. Prosesser eksisterer for å forbedre kvalitet, men noen ganger hemmer prosessen kvalitet. Når alt kommer til alt så bedømmes du utifra det du evner å produsere.

7. Vær positiv

Dette går sammen med (1), men de beste lederne er også positive tenkere. Og litt positiv forsterkning i arbeidsdagen virker styrkende på de ansattes moral og arbeidslyst. «Fake it until you make it?»

8. Tilpass: ​​Min ledelsesfilosofi er i bevegelse. Aldri være redd for forandring, selv ikke for din egen ledelsesfilosofi.

Å forme din egen ledelsesfilosofi er et viktig skritt i å definere deg selv som leder. Det tvinger deg til å ta deg tid til å definere og videreutvikle din egen filosofi. Når du leier inn konsulenter eller overtar et team eller en avdeling så kan du enkelt dirigere disse i riktig retning ved å gi dem en klar forståelse av deg som leder ved å gjennomgå denne filosofien med dem.

Gjør deg selv en tjeneste og ta frem listen din ved jevne mellomrom for å minne deg selv på prinsippene og for å justere på den. Husk at store ledere ikke er født sånn; du må jobbe for det!