Tags

, , , , , ,

salvador dali

Hva er kreativitet? Er det å kunne skape åndeløst vakre malerier, skulptere greske ikoner ut av en marmorblokk eller å kunne skrive fantastisk bevegende musikk?

Kreativitet kommer ofte til uttrykk i kunst men har en mye bredere appell en så. Kreativitet betyr ganske enkelt å bruke din fantasi til å skape noe nytt.

Denne bredere definisjonen omfavner mange forskjellige aspekter av kreativ virksomhet som ellers ikke blir oppfattet. Ikke bare inkluderer den kunstneres arbeid, men også det arbeidet mer analytiske mennesker gjør som for eksempel en direktør eller programmerere.

Faktisk uttykker disse typene også sin kreativitet når de lager noe nytt; for eksempel når en programmerer lager et nytt interface eller en direktør utvikler en ny forretningsstrategi.

Hvis vi tar til oss denne bredere definisjonen av kreativitet så ser vi at vi er alle født til å være kreative.

Når vi var barn så fingermalte vi og danset rundt i stuen. Click to tweet

Vi bygde trehytter selv og fant interessante løsninger på alle problemer vi møtte på vår vei. Dessverre, når vi blir eldre, så stopper de fleste av oss med å agere ut vår kreativitet. Men vi mister aldri evnen. Faktisk kan du tenke på kreativitet som en muskel som du kan trene og bruke til å finne innovative løsninger på problemer og utfordringer.

Selv om du ikke har brukt denne muskelen på en stund, så skal det ikke mye trening og arbeid til før den er sterk igjen.

“Kreativitet er kun noe kunstneriske typer driver med”. Hvor ofte har du ikke hørt dette eller sagt det selv? I vårt moderne samfunn med jag etter lavthengende frukter og øyeblikkelig belønning, så er dette en myte som omgir kreativitet – at bare de som for eksempel er malere eller synger i jazzklubber er de som blir betalt for sin kreativitet, ikke direktører eller advokater.

Mange tror at det ikke finnes rom for kreativitet i tradisjonelle arbeidsmiljøer. Click to tweet

De som arbeider i Kartverket eller liknende arbeidsplasser blir ofte konfrontert med andre som forteller dem at de ikke trenger å være kreative for å kunne utføre jobben sin tilfredsstillende – og at det faktisk er uansvarlig å forsøke å tenke kreativt.

I over 10 år så har såkalte artistiske personligheter som designere, musikere eller malere blitt henvist til ‘barnebordet’ mens de ‘voksne’, mao de mer analytiske personlighetene, holdt viktige forretningsmøter i styrerom. Vi ser til og med denne sosiale avvisningen i klasserom hvor kreativitet blir nedtonet i favør av rasjonalitet og små barn blir fortalt at de må forholde seg til regler og kun fargelegge innenfor strekene. Tenk på det. Når Paul McCartney gikk på skolen fikk han beskjed om å gi opp musikken og heller ta seg en trygg jobb innen Liverpools shippingindustri som fabrikkarbeider. Heldigvis hørte han ikke på dette latterlige rådet og ble istedetfor med i the Beatles – historiens mest suksessfulle band.

Men det er ting som tyder på at denne anti-kreativitet tankemåten er på hell.

Idag har bedrifter begynt å innse at den beste måten å finne utradisjonelle løsninger på komplekse problemer er ved å investere mer tid og penger i å pleie frem den innovative siden hos sine ansatte. En rykende fersk undersøkelse gjennomført av KPMG på 1500 direktører viste at kreativitet er den viktigste egenskapen blant ledere i bedrifter som eksisterer i en kompleks hverdag, for å kunne finne innovative løsninger og således også veien til suksess. For å kunne høste fordelene ved kreativitet så må du først gjenoppdage din egen.

Alle – selv du – har en kreativ muskel. Click to tweet

Mange ønsker å være kreative men de vet ikke hvordan de skal gjøre det. Det viktigste er å slutte å fortelle deg selv at du ikke er kreativ. Du må huske at alle – selv du – har en kreativ muskel. Du må tro på at du kan vokse, erfare og skape mer enn du før trodde var mulig. Ved å ta dette til deg så vil du begynne å endre synet på deg selv og på verden rundt deg – og begynne å trene din kreative muskel slik at du kan komme opp med innovative løsninger.

Noen ganger, når vi er nesten ved målet, så snubler vi og faller – det gjør at vi mister troen og gir opp. Men det er nettopp her forskjellen mellom suksess og fiasko ligger. Ikke gi opp! Kom deg på bena og forsøk igjen!

Selv de største genier hadde sine fiaskoer. Men når de feilet så brukte de fiaskoen til deres fordel ved at de lærte av den.

Tror du Mozart skrev sitt første mesterstykke uten først å ha skrevet mye søppel? Click to tweet

Eller at Thomas Edison kun slo på bryteren på den første lyspæren uten først å ha svettet seg gjennom utallige forskjellige modeller og tester? Alle feiler! Et prosjekt utført av UCLA viste at disse ikoniske geniene feilet ikke mindre enn oss – de feilet oftere og mer enn oss andre. Men, istedetfor å gi opp, så fortsatte de. Kreative genier lærer av sine feil og modifiserer sitt neste forsøk slik at de gradvis kommer nærmere målet. Skal vi oppnå suksess i kreativitet, så må vi tenke som Edison: En fiasko er kun en fiasko hvis vi ikke lærer noe av den.

Jeg vil gå så langt å si at suksess i ditt første forsøk kan faktisk skade dine resultater på lang sikt. Dette er fordi fiaskoer som hender tidlig i den innovative prosessen belyser svakheten i det du forsøker å lage eller i din tankerekke.

Tenk på historien om Wright brothers som hadde den første suksessfulle flytur noensinne i Kitty Hawk (Nord Carolina) i 1903. Hvis de ikke hadde feilet hundrevis av ganger i ubemannede forsøk og samtidig fått muligheten til å forbedre sitt design, så hadde de kanskje endt opp som et ‘splatt’ i bakken.

chronosport_03198_1

P1110977

Innovasjon er et produkt av samarbeid. Click to tweet

Det vi ser for oss når vi tenker på kreative genier, slik som komponister eller store tenkere, er en ensom ulv som utvikler sine største ideer i fullstendig isolasjon. Men denne ensomheten er ikke den beste måten å utfolde din kreativitet på. Faktisk er det motsatte riktig: Innovasjon er et produkt av samarbeid. De mest kreative arbeidsmiljøene er hvor mange mennesker arbeider tett sammen. Hvorfor?

Å arbeide i en gruppe senker ditt eget stressnivå – vi har alle erfart at hodet vårt plutselig er tomt og vi mister den kreative flyten vår. Dette er ofte et resultat av at du er overstresset og forsøker for hardt å levere. Men hvis du er del av et team og den innovative prosessen er delt i teamet så har du automatisk en mer avslappet holdning til kreativitet. Du trenger ikke bære presset alene – du er i et miljø som leder kreativitet.

Dernest så øker gruppearbeid din kreativitet. Snakk med andre om dine ideer og sinnet ditt får det rommet den trenger. Når du sitter fast så vil det å arbeide i et team hjelpe deg til å produsere friske ideer. Et team øker antall ideer eksponensiellt siden mennesker inspirerer hverandre og gjengjelder inspirasjon tilbake. Gruppens meninger og ideer betyr at du ikke trenger å stole kun på din egen ide bank – særlig hvis det viser seg at dine ideer og tanker ikke nødvendigvis var de beste. Ikke vær redd for å akseptere hjelp – selv den minste inspirasjon kan være nok til å ødelegge demningen som hindrer utløpet av din kreativitet.

Å endre ditt sinn fra ‘Jeg vet jeg sannsynligvis burde gjøre dette’ til ‘Jeg vil gjøre dette’ er en av de mektigste måtene du kan ta kontroll over ditt eget liv. Selv om utfallet ikke er en suksess, så trenger du ikke ha noe anger siden du vet at du ihvertfall har forsøkt. Den største feilen du kan gjøre er å ikke forsøke og dermed ikke lære.

Hva slags jobb vil du helst hatt? En med kjempestor lønn eller en som lar deg gjøre det du har lyst til å gjøre?

Vanligvis vil mennesker ha begge to og dette kan føre til masse stress. Det er derimot sjeldent at både lønn og vår egenutvikling veier like mye i vårt arbeid, derfor må vi ofte velge melom disse to.

Jeg måtte selv ta dette valget når jeg forlot min forrige stilling for å følge hjertet og utfordringen i Kartverket. Jeg forlot en stilling med en ikke ubetydelig lønns- og bonuspakke. Jeg har hatt mange gode jobb- og  lønnstilbud i ettertid men når jeg har veid mine muligheter så ser jeg at det å arbeide i Kartverket gjør at jeg kan arbeide med det jeg ønsker – mennesker, forbedringsarbeid, kreativitet og innovasjon med en uimoståelig utfordring: Det skal gjøres innenfor stadig minkende budsjetter.

Det har ikke vært lett å ta den avgjørelsen de gangene jeg har hatt tilbud på bordet, men jeg har hver gang avslått tilbudene selv om det betyr at jeg er i en jobb med begrenset lønnsutvikling. Jeg har tatt mine beslutninger ved å finne balansen mellom lønn og det å gjøre det jeg har lyst til. På den annen side sett så skal lån betales, mat på bordet og kanskje ett eller annet klokkekjøp. Kan du være tilfredsstilt hvis din økonomiske situasjon ikke tillater noen krumspring? Derfor er det å finne balansen så utrolig viktig – men du må tørre å være kreativ når du leter etter måter å oppnå balansen. Selv om det kan ta lang tid og mye krefter å finne balansen så er det tid og krefter som er brukt fornuftig.

Kreativitet er ikke bare for artister. Click to tweet

Det er i oss alle. Selv om samfunnet gjør sitt beste for å undertrykke kreativitet så kan du allikevel trene dine kreative muskler og stå imot. Den eneste måten å gjøre det på er å takle frykten for fiasko og skride besluttsomt til verket 🙂

La barna fargelegge utenfor strekene. Click to tweet

PS: Gi barna dine kreativitetsgaven – hvis du ønsker at dine barn skal kunne tenke kreativt og bli selvstendige så må du kjempe imot de meldingene de hører på skolen. Gi barna rom til å gjøre og ville gjøre ting som er urealistiske. La de fargelegge utenfor strekene og la de feile slik at de kan bruke erfaringen til å utvikle sine egne og unike løsninger.