Tags

, , ,

DSC_9771

Når vi snakker om ressurser så tenker vi ofte på de som er relatert til arbeid: talent, økonomi, eiendeler etc. Denne forståelsen av ressurser er ganske tradisjonell og vanlig.

For å få en bedre forståelse av hvordan vi kan utnytte våre ressurser så må vi utvide vår definisjon av ressurser.

Tenk på alle ting som er viktige for deg. F.eks familiebånd, vennskap og helse. På en måte så er disse aspektene av våre personlige liv en slags ‘business’ i seg selv og de ressursene vi investerer i disse er vår personlige tid, energi, evner og penger.

Men, akkurat som i arbeidslivet, så er våre ressurser begrenset. Selv om det er mange mål vi ønsker å oppnå, så må vi klare å prioritere.

Det er avgjørende at vi investerer tid og energi på de tingene vi setter pris på. Click to tweet

Det kan være fristende å investere alle våre ressurser i et mål – og for mange er dette målet det samme som karriere. Men, det er avgjørende at vi sikrer oss at vi investerer tid og energi i de andre tingene vi også setter pris på.

Ved å ta kontroll over din personlige ressurs allokerings prosess, så kan du unngå feilen som er å investere alt på din karriere.

Hva er det viktigste i ditt liv? Karriere eller familie og venner? Click to tweet

En måte å gjøre dette på er å revurdere kriteriene vi bruker når vi allokerer vår tid. Istedetfor å automatisk bruke all tid på et prosjekt så bør du først evaluere om prosjektet virkelig er det viktigste i ditt liv akkurat nå eller om det er andre ting som fortjener tiden din, slik som familien eller venner?

For de som virkelig har høye ambisjoner karrieremessig så er det å prioritere øyeblikkelig belønning fremfor langsiktig belønning en vanlig feil. Det er altfor enkelt å bli overfiksert på forfremmelse eller bonuser.

Langsiktige mål gir langsiktig belønning. Click to tweet

Tilfredsstillelsen disse gir er øyeblikkelige men kortlivede. Langsiktige mål som for eksempel å oppdra dine barn på en god måte, selv om de er utfordrende og endrer seg hele tiden, vil gi en belønning som varer hele livet og er mye mer verdifull.