Tags

, ,

Hasselnøtta

Kan du se opp til noen og samtidig mislike personen? Det var det jeg følte for Inge.

Jeg må ha vært 13 år gammel og vi pleide ta bussen ut til en fritidsklubb som het Hasselnøtta. Vi var alltid noen kompiser som dro sammen på fredagene og underveis stoppet bussen opp for å ta opp andre ungdommer som også skulle til Hasselnøtta. Det var en fritidsklubb som ikke tolererte alkohol men hvor vi hadde det kjekt med musikk, foto, biljard, mekking etc, etc. Noen av guttene var selvsagt litt eldre enn oss og en av dem var en gutt som het Inge – jeg tipper han var ett par år eldre enn meg.

Ute på hasselnøtta så vi ikke så mye til de som var litt eldre da vi kompiser holdt oss samlet (trygghet i gruppen). Vi koste oss, kikket på jentene, danset litt og forsøkte se kule ut. Men av og til så la jeg merke til Inge. Han trengte ikke å forsøke å være kul, han var kul – litt egenrådig, litt trygg på seg selv på en måte. Han brydde seg ikke om gruppepress eller andre ting.

En kveld på bussen hjem fra Hasselnøtta så la jeg merke til at han hadde funnet seg ei jente -og med armen sin nonchalant rundt henne og hodet hans hvilende på brystet hennes ødela han et av trekkene på hodestøtten på setet foran seg på bussen med rosa neglelakk. I store, glitrende bokstaver skrev han ordet INGE og streket under det etterpå.

Kan du se opp til noen og samtidig mislike personen? Å ødelegge inventaret på bussen gjorde at jeg kjente at min respekt for andres eiendom virkelig slet. Men motet eller arrogansen han viste ved ikke å bry seg om hva andre tenkte og så faktisk skrive navnet sitt med neglelakken var samtidig noe jeg beundret. Jeg hadde lyst til å være Inge, slenge beina mine opp på setet i bussen, få jenta.

Jeg vet ikke hva som skjedde med Inge etter det. Kanskje han gikk fra seier til seier. Kanskje han er der ute akkurat nå. Kjørende rundt i en Porsche Cayenne, en investeringsrådgiver, direktør i et finanshus? Kanskje han er en mover og shaker innen politikk eller kanskje han er lege eller advokat? Eller kanskje han nådde toppen som 15 åring og det gikk rett nedover etterpå? Kanskje han nå er middelaldrende og feit, mistet jobben og nettopp blitt skilt fra sin tredje kone – mens han betaler barnebidrag for barna han fikk med de to forrige konene? Eller kanskje han er den samme Inge – en fri sjel som ingen kan binde og som alltid er i bevegelse?

Uansett hvor Inge er så var det i hvert fall første gang jeg så selvtillit ‘in action’ og jeg visste at det var noe jeg hadde lyst på. Det tok meg noen år til før jeg kunne gjøre krav på den.

Når gjorde du krav på din selvtillit?

Her er noen bilder fra Hasselnøtta som nå ligger til salgs på finn.no

40_238905251 40_1242385600