Tags

, , , , , ,

“Lederskap er basert på en åndelig kvalitet; kraften til å inspirere; kraften til å inspirere andre til å følge deg.” — Vince Lombardi – tidl amerikansk fotballspiller og trener

Hva gjør en leder inspirerende? Evnen til å inspirere andre mennesker til å yte mer enn de selv trodde var mulig og gi andre suksess er evner en leder trenger. Lidenskap, formål, mening og evnen til å lytte hjelper til med å gjøre en leder inspirerende. Evnen til å kommunisere lidenskapen, lytte, formålet og meningen til andre hjelper til med å etablere en inspirerende kultur i organisasjonen.

Den inspirerende lederen er lidenskapelig opptatt av visjonen og misjonen til organisasjonen. Click to tweet

Han eller hun klarer også å dele sin lidenskap på en slik måte at andre også føler lidenskapen. Visjonen og misjonen er kritisk når det kommer til å få andre til å føle at deres arbeid har mening og formål utover de oppgaver de utfører hver dag. Av og til må lederen hjelpe de ansatte til å koble sammen prikkene ved å forklare det store bildet. Å kommunisere det store bildet regelmessig vil hjelpe til med å forsterke årsaken til at din organisasjon eksisterer.

Den inspirerende lederen lytter til de ansatte. Click to tweet

Å snakke til andre om din lidenskap er ikke nok – å dele formål (min definisjon av kommunikasjon) – så må du tillate at ideene og tankene til dine ansatte hjelper til med å forme visjonen og misjonen, eller ihvertfall målene og handlingsplanen. Ingen støtter 100% en visjon eller retning de ikke selv var med på å formulere. Den ansatte trenger å se at deres ideer blir tatt hensyn til – eller så trenger de å forstå hvorfor de ikke ble tatt hensyn til.

For å kunne oppleve inspirasjon så må de ansatte også føle seg inkludert. Click to tweet

Dette går langt utover å bli lyttet til eller feedback. For ordentlig inkludering så må de ansatte føle seg tett knyttet til de oppgaver og prosesser som leder til fullførelsen av målet eller beslutningen.

Noe av det viktigste ved inspirasjonen er integriteten til personen som leder. Click to tweet

Ja, visjon og lidenskap er viktig men de ansatte må kunne stole på deg for å kunne føle seg inspirert. De må tro på deg og ha tro på deg. Din ‘person’ er like så viktig som den retningen du peker ut. De ansatte ser opp til en person som forteller sannheten, som forsøker å gjøre de rette tingene, lever et ‘godt’ liv og gjør sitt beste. Stol på meg!

TIlslutt, en inspirerende leder gir de ansatte hva de ønsker innenfor hva lederen evner – du kan ikke gi lønnsøkning når organisasjonen holder på å gå konkurs, men du må ansolutt dele belønningen hvis organisasjonen gjør det bra. Den inspirerende lederen forstår at, mens pengene er en motivator, så er også ros, annerkjennelse, belønning, et takk og det faktum at du legger merke til et enkelt individs bidrag mot suksess så absolutt motiverende faktorer som engasjerer og inspirerer.