Tags

, , ,

Du sitter med en stor og viktig oppgave – kanskje også noe som umiddelbart føles som en uoverkommelig oppgave, som du bare skal ha ferdig nå… Hva gjør du? Her får du åtte gode råd av meg.

Du er forberedt. Det er ikke en vanlig arbeidsdag. Du har en stor oppgave som venter på deg – og den skal være ferdig, før solen går ned.

Fortell alle rundt deg hva du er igang med. Forstyrrelser dreper det meste, så fortell kolleger og familie at du er opptatt hele dagen og at du kommer til å besvare telefon og epost når du er ferdig.

Sett en deadline – ikke tenk “Jeg holder på så lenge jeg orker”. Jo lengre tid du gir deg selv, jo lengre tid bruker du også. Sett derfor et spesifikt mål for når du vil være ferdig.

Start meget tidlig eller meget sent. En ekstrem produktiv dag er ikke en nomal dag. Derfor skal den heller ikke føles slik. Det kan gi en ekstra giv å arbeide på andre tidspunkter enn du pleier. Utsett lettere ting en stund. Hvis du liker å lytte til musikk mens du arbeider så utsett musikken noen timer – putt først musikk i ørene når du merker at din motivasjon begynner å dale. Har du først brukt opp dine motivasjonsfaktorer har du ikke noe å ty til når du virkelig har behov for det.

Lad opp før du merker behovet. Hvis du venter med å spise eller drikke til du er ordentlig sulten eller tørst så har din produktivitet vært dalende lenge. Reis deg opp før du har sittet så lenge at du har blitt stiv – fortsett på oppgaven stående.

Ta produktivitetspauser – ikke hvilepauser. Momentum er viktig – ingen tv eller facebook i pausene. Du trenger pauser men de skal være slik at du lader deg selv med konsentrasjon og motivasjon  – ikke sløver deg ned.

Tenk ikke for langt frem – hvis du begynner å tenke at: “dette her klarer jeg ikke” kan du nesten bli apatisk. La være med å tenke for langt frem. Konsentrer deg kun om det neste du skal gjøre. Når du er ferdig med det går du videre til det neste du skal gjøre.

Stopp ikke før du er helt ferdig, ei heller hvis det tar lengre tid enn forventet. Hvis du stopper før du har kommet i mål kan det faktisk utvikle seg til en dårlig uvane. Sørg for at din første bevisste høy-produktive dag er starten på en ny god vane.