Tags

, ,

Mentalt sterke mennesker har sunne vaner. De takler følelser, tanker og har en væremåte som kan gi dem et suksessfullt liv. Sjekk ut disse tingene mentalt sterke folk ikke gjør, slik at du selv kan bli sterkere. Click to tweet

 1.  De kaster ikke bort tiden ved å synes synd på seg selv.

Mentalt sterke mennesker pleier ikke å sutre over omstendighetene eller hvordan andre har behandlet dem. I stedet tar de ansvar for deres rolle i livet, og forstår at livet ikke alltid er lett eller rettferdig.

 2. De gir ikke bort makten

De tillater ikke andre å kontrollere dem, og de gir ingen andre makt over dem. Mentalt sterke mennesker sier ikke ting som «sjefen min gir meg dårlige følelser». Det er fordi de vet at de selv har styringen over deres egne følelser og at de har et ansvar når det kommer til hvordan de responderer.

 3. De skyr ikke forandring

Forandring er ikke noe de prøver å unngå. I stedet tar de med glede imot positive forandringer og er villig til å være fleksibel.

 4. De kaster ikke bort energi på ting de ikke kan kontrollere

Du vil aldri høre en mentalt sterk person klage over tapt bagasje eller trafikkork. Istedet fokuserer de på ting de kan kontrollere. Noen ganger innser de at det eneste de kan kontrollere er holdningen.

 5. De bekymrer seg ikke for å ikke kunne tilfredsstille alle

Noe mentalt sterke personer vet er at de ikke trenger å tilfredsstille alle hele tiden. De er ikke redd for å si nei  når det er nødvendig. Å være snill og rettferdig er gjerne noe de kjemper for, men de takler det om andre ikke er fornøyd fordi de ikke gjør som de vil.

 6. De er ikke redd for å ta sjanser

Selv om de ikke tar dumme sjanser, er de ikke redd for å ta kalkulerte sjanser. Før de tar en beslutning veier de alle fordelene og risikoene opp mot hverandre. De er altså fullt klar over det verste som kan skje dersom noe går galt.

 7. De dveler ikke ved fortiden

Mentalt sterke mennesker sitter ikke og tenker på fortiden og hva de skulle gjort annerledes. Uansett hva som har skjedd, prøver de å lære fra det.

 8. De gjør ikke de samme tabbene om og om igjen

De godtar å ta ansvar for sin oppførsel og lærer fra tidligere tabber. Som resultat gjentar de ikke tabbene om og om igjen.

 9. De blir ikke sjalu over andres suksess

Mennesker som er sterke mentalt gleder seg over andres suksess i livet. De blir ikke sjalu. I stedet vet de at suksess kommer med hardt arbeid. Derfor er de villig til å jobbe hardt for å nå egen suksess.

 10. De gir ikke opp etter å ha feilet

Å feile er ikke en grunn til å gi opp. I stedet bruker de erfaringen fra å ha feilet til å vokse og forbedre seg. De vil rett og slett prøve helt til de får det som de vil.

 11. De er ikke redd for å være alene

Mentalt sterke tolererer å være alene og de frykter ikke stillhet. De er ikke redd for å være alene med tankene, og de bruker dødtid til å være produktiv. Å være alene blir satt pris på, og man er ikke avhengig av andre for underholdning. De kan rett og slett være lykkelig alene.

 12. De føler ikke at verden skylder dem noe

De var ikke født med en forventning om at andre skal ta vare på dem eller at verden må gi dem noe. I stedet ser de etter muligheter basert på hva de fortjener.

 13. De forventer ikke umiddelbare resultater

Om de jobber for å forbedre helsen eller gjøre det godt i forretningslivet, forventer de ikke umiddelbare resultater. I stedet forstår de at ekte forandringer tar tid.

Fritt oversatt artikkel “Mentally strong people: The 13 things they avoid” av Cheryl Snapp Corner i magasinet Forbes

http://www.forbes.com/sites/cherylsnappconner/2013/11/18/mentally-strong-people-the-13-things-they-avoid/