Tags

, , ,

Gode ledere er ærlige nok til å innrømme når de ikke selv er innovative. Gode ledere vet til gjengjeld hvem av deres medarbeidere som er innovative – og gir dem støtte. Click to tweet

Ideene kommer sjeldent strømmende fra toppsjefer, og heldigvis for det! Tenk bare om du har en direktør som hver dag er sprekkeferdig med ideer. Det ville vært enormt stressende for organisasjonen foedi ideene skal føres ut i praksis – nå!

Min erfaring er at innovasjon muliggjøres fra toppen men realiseres fra bunnen. Ledere skal forstå hva innovasjon betyr for organisasjonen, de skal understøtte den og drive den frem.

Det er OK å være leder uten å være innovativ. Det er IKKE OK å glemme fokus på innovasjon! Men det må du selv erkjenne. Click to tweet

Forskning på Mindlabs og NTNU viser at de offentlige ledere snakker mye om innovasjon mens de færreste er parat til å satse på det i praksis.

Ledertyper er sjeldent innovative og en innovativ medarbeider er sjeldent en konkurrent til lederen. Men det er drømmelederen vi her snakker om. Hun eller han som ikke selv sprudler av ideer men som støtter de som gjør. Den slags ledere er det altfor få av!